Obavještenje za porezne obveznike eksterne korisnike koji porezne prijave podnose elektronski!

Prenosimo Vam obavještenje u cjelosti od strane Porezne uprave FBiH:

,,Porezna uprava Federacije BiH obavještava sve porezne obveznike koji elektronski podnose svoje porezne prijave da je od 01.04.2020. godine omogućena nova usluga pregleda sintetičke i analitičke porezne kartice za  sve porezne obveznike koji svoje prijave podnose elektronski.

Poštovani obveznici, od danas možete pristupiti svojoj poreznoj kartici elektronski i provjeriti sva vaša zaduženja i sve izvršene uplate javnih prihoda za koje je nadležna PU FBiH.

Pozivamo sve porezne obveznike da koriste ovu uslugu i da nakon podnešenja porezne prijave i uplate javnog prihoda sami provjere da li je zaduženje i uplata evidentirana i na vašaoj kartici u Poreznoj upravi.

Korištenjem ove usluge bit ćete sigurni jesu li vaša zaduženja i uplate tačne, raconalizirati svoje poslovanje, olakšaćete i ubrzati komunikaciju sa Poreznom upravom i omogućiti brže dobijanje uvjerenja o plaćenim obavezama.

U slučaju bilo kojeg neslaganja stanja na vašoj poreznoj kartici koja se vodi u Poreznoj upravi, te stanja u zaduženjima i uplati javnih prihoda iz nadležnosti PU FBiH u vašem knjigovodstvu, molimo vas da kontaktirate nadležnu poreznu ispostavu kako bi se otklonile nejasnoće i sva neusaglašena stanja.”

Pristup ovoj usluzi možete izvšiti na slijedeći način:

Kao eksterni korisnik nPIS aplikacije ćete pristupiti ovoj usluzi putem menija financije; detalje korištenja ove usluge možete naći na dole navedenom linku za „Korisničko uputstvo“:

  • Korisničko uputstvo za novi pregled možete naći na linku:

http://pufbih.ba/v1/public/upload/files/Korisnicko_uputstvo_Sinteticka_i_Analiticka_kartica_eksternikorisnici.pdf

Izvor: www.pufbih.ba

Komentariši